01 februari 2018  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor Vrijdag 7 september 2018 ledeninformatieavond: optimale stroming en CO2 bemesting in het aquarium door Michel Ruts

Optimale stroming en CO2 bemesting in het aquarium

-Michel Ruts-

In eerste instantie zou ik het alleen willen hebben gehad over het bouwen van een goede CO2 reactor maar ik kwam tot de conclusie dat voor optimaal effect de stroming in je aqurium net zo belangrijk is. Daarom wil ik deze avond ook gebruiken om te discussiëren over hoe ik mijn bestaande stroming in mijn aquarium kan verbeteren en wat de optimale opzet is voor een CO2 reactor. Tenslotte wil ik ook even stil staan bij de gevaren van CO2 vooral wanneer de installatie door onbekende oorzaak op hol slaat en bijna je hele vissen bestand het loodje legt door verstikking. Helaas heb ik dit afgelopen juli mogen ervaren in mijn eigen aquarium en ik zou graag willen nadenken over hoe we dit kunnen voorkomen door bv. Een extra beveiliging in te bouwen.

Wanneer:  Vrijdag 7 september 2018