02 januari 2018  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor Donderdag 20 september 2018 ledenavond: Colombia – De belevenissen tijdens onze visreizen in 2015 en 2017 door Johan Egberts

Colombia:

De belevenissen tijdens onze visreizen in 2015 en 2017

-Johan Egberts-

Een reisverslag door Johan Egberts

In september 2015 en september 2017 ben ik samen met Hans Osendarp weer naar Colombia gegaan om aquariumvissen te gaan zoeken. Tijdens deze reizen ging het soms iets anders dan gepland, maar er ging ook heel veel goed.

In deze lezing met vele foto’s en video opnamen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod.

• Ons verblijf op de Arenosa.
  • Klimaatverandering, aantasting van het regenwoud, de toename van het aantal kippenfarms.
  • De prachtige natuur van het Amazonegebied
  • Hoe wordt een natuurdocumentaire gemaakt?
  • Wetenschappelijk onderzoek naar muizenstaart mesvissen (Gymnorhamphichthys rondoni).
  • Diverse biotopen met de daarin voorkomende (aquarium)vissen, zoals diverse zalmen, (dwerg)cichliden en meervallen.
  • De vangst van Corydoras arcuatus.

Bezoek aan de exporteur van aquariumvissen in Bogota

Wanneer:  Donderdag 20 september 2018