Donderdag 20 april 2017 ledenavond: Op zoek naar discussen

13 maart 2017  |   Nieuws   |     |   Reacties uitgeschakeld voor Donderdag 20 april 2017 ledenavond: Op zoek naar discussen

Op zoek naar discussen

Een lezing van Johan Egberts

Een reisverslag door Johan Egberts korte samenvatting:

“Op zoek naar discusvissen en andere interessante vissen in Brazilië, Peru en Colombia”
Deze lezing is een samenvatting van mijn eerste vijf reizen naar Zuid-Amerika.
De reis in 1997 naar Brazilië was specifiek gericht op het vangen en fotograferen van discusvissen.
De reizen in 2003, 2006, 2010 en 2012 gingen naar Colombia (en Peru). Tijdens deze reizen hebben wij wel pogingen gedaan om discusvissen te vangen, maar wij zijn nooit verder gekomen dan de bezichtiging vandiscussen bij de groothandel en bij mensen thuis.
In mijn lezing komen diverse biotopen met de daarin voorkomende vissen aan bod. Ook zitten er enkele foto’s van aquaria bij Colombianen thuis in verwerkt. De PowerPoint presentatie bevat naast foto’s van vissen onder- en bovenwater ook video opnamen.

Iedereen is welkom!

Wanneer: Donderdag 20 april 2017