Donderdag 16 maart 2017 ledenavond: Aqua Hortus 2015

11 maart 2017  |   Nieuws   |     |   0 Reacties

Aqua Hortus 2015

Een lezing-film van Willem  Postma

Maak van een gewone contact avond een bijzondere film avond

De filmavond begint met presentatie van de film AquaHortus 2015. Lengte film 1 uur. De Leidse Hortus Botanicus bestond 425 jaar. De vereniging a.t.v. “ de Natuurvriend ”te Leiden vierde dat jaar haar 85 ste verjaardag. Deze vereniging heeft vaker in verleden geweldige tentoonstellingen georganiseerd. De voorbereidingen zijn ±3 jaar geleden gestart, en aan diverse NBAT districten, andere organisaties en bedrijven is medewerking verzocht. Met de hulp van grote groepen vrijwilligers is in augustus gestart met opbouw van tentoonstelling ruimte. Dat waren er meerdere, eigenlijk de gehele Hortus werkte mee Ik (Postma) ben beginnen te filmen op 20 augustus in het prille begin opbouw. Met diverse bezoeken op meerdere dagen en avonden is een beeld te zien van de voortgang van opbouw tentoonstelling.

In 4 blokken van ± 15 minuten is te zien de opbouw tentoonstelling en afbouw van deze succes rijke tentoonstelling. Met fraaie beelden is geprobeerd om duidelijk het vele werk te laten zien van alle vrijwilligers, met hun inzendingen. Fraai is B.V. het afzetten van eieren van discusvissen. Maar zeker de kikker liefhebber ziet fraaie beelden van bekende maar ook onbekende kikkers. De montage is zonder commentaar, maar met achtergrond muziek. Na de pauze is er een keuze van een aantal film opnames. De keuze bestaat uit 5 A1 aquariums van toppers in de hobby. Ook het fraaie paludarirum van de Hr. Jan Mans wordt getoond. Een zeer fraai zeewater aquarium is ook gefilmd, maar het hoogte punt zal mogelijk de voortplanting van Astronotus ocellatus zijn. Ruim 30 cm groot. Het totale overzicht van aanschaf op groei en territorium vorming tot bektrekken en afzetten wordt getoond.

Helaas de jonge larven hebben geen lang leven, ondanks de geweldige broedzorg van beide ouders.

De keuze mag u maken, via uw bestuur! Mag ik u zien op deze avond?
Vriendelijke groeten, Willem L Postma.
W.L. Postma is lid: NBAT – NVC – Wap

Iedereen is welkom!